Fotboll

Upptäck populära sporten padel

Våren är på stort intåg över hela landet och för många spritter det i benen att komma ut och röra på sig, kanske hitta någon form av sport eller träning att hänge sig åt. Ett starkt tips är att rikta blicken mot padel – sporten som på senare år tagit Sverige med storm och som hela tiden får fler anhängare.

Lättillgänglig sport

Sporten, med ursprung i Latinamerika och Spanien, kom till Sverige 1998 då den första padelbanan byggdes utanför Båstad. Sedan dess har padel ökat enormt i popularitet – antalet föreningar har gått från 25 stycken år 2014 till 90 stycken år 2020, och antalet bokade padelbanor har gått från 820 till cirka 1 000 000 mellan nämnda år. Även under pandemin har sporten varit oerhört populär och trots restriktioner har fler hallar byggts och folk har gjort sitt bästa för att kunna spela. Nu när värmen är på väg tillbaka och samhället förhoppningsvis snart ska kunna öppna upp lite mer, kan vi nog räkna med att intresset ökar ännu mer. Något av det som gjort sporten så uppskattad är förmodligen att den är väldigt lik, men inte identisk, med tennis och att du relativt lätt kan välja utrustning som motsvarar din grad av erfarenhet. Förutom att boka en bana behöver du bara ett padelracket och en boll, och dessa kommer i olika varianter beroende på vilka egenskaper du söker hos utrustningen. Du kan hitta racketar med något olika former och material, de finns i många olika märken och det är väldigt lätt att hitta ett racket som passar just dig.

Bra konditionsträning

Padel spelas nästan alltid som dubbel, vilket gör det till en härligt social sport då du oftast spelar tillsammans med andra. Planen och reglerna är lite annorlunda än tennis, vilket gör sporten unik, samtidigt som många känner igen sig i tennis men även squash. Du håller kroppen i rörelse i stort sett hela tiden, vilket gör padel till en utmärkt sport för konditionsträning. Detta gynnar allt från hjärta och hjärna till huden och cirkulationen i kroppen, men hjälper dig också att hantera stress och att sova bättre. Så letar du efter nästa äventyr inom sport kan padel vara en hel värld att upptäcka!

ashe