Fotboll

Skador inom fotboll

Att skador förekommer inom fotboll är ingen nyhet, men vilka skador pratar vi om som vanligast förekommande? Eftersom fotboll är en kontaktsport så förekommer allt från tacklingar, sparkar, knuffar och även slag, men den absolut vanligaste skadan bland fotbollsspelare är stukningar. Det finns statistik som säger att det förekommer i snitt fem skador per tusen träningstimmar och enda upp till 15-16 skador av tusen matchtimmar.

Att just stukningar dominerar bland skador beror på att alla snabba och tvära riktningsförändringar en fotbollsspelare utsätts för. Dock är det så att när det gäller lite allvarligare skador är knät en utsatt kroppsdel och då framför allt främre korsbandet, vilket tar ganska lång tid att bli bra från och kan i svårare fall leda till permanenta skador. Nästan alla skador som förekommer inom fotboll är lokaliserade till benen.

Genom att lägga ner extra träning på att stabilisera fotleder och öva upp balansen så förebygger man skador av detta slaget. Många har felställningar som behöver kompenseras upp med skoinlägg just för att minska instabiliteten i fotleden. Detta kan du få hjälp med hos sportaffärer som säljer skor för löpning och fotboll m.m.

ashe