Fotboll

Amatörfotboll på blodigt allvar!

Amatörfotboll är roligt och viktigt

År 2018 vann laget Boca Seniors fotbollsserien i Kalmar. Vill du se Boca Seniors nästa år så kan du förstås göra det till en klassisk fotbollsresa. Varför inte ta ett flyg Stockholm till Kalmar och avnjuta en helg i underbara Kalmar. Varför vara som alla andra? Det finns många olika anledningar varför man älskar amatörfotboll överallt i hela världen.

 

Korpen i Kalmar – vad gäller?

Matcherna spelas två gånger tjugofem minuter och man har en målvakt och sex utespelare på planen, Man får byta obegränsat, men man måste minst ha fem spelare på planen. I slutspelet får bara spelare som varit med under tidigare seriematcher vara med. I slutspelet är det också golden goal som gäller två gånger fem minuter, är det inte avgjort så väntar straffar. Fem straffar var, med olika skyttar, om det är oavgjort så fortsätter straffarna tills ett lag missar och det andra laget sätter sin straff i samma omgång. Spelar du i en mix-serie, ska man mixa kille, tjej eller tjej, kille. Lagen kommer överens hur man börjar, om man inte nått ett avgörande så fortsätter bara tjejerna skjuta till ett lag missar och ett lag träffar.

Utrustning

Det är inte en mänsklig rättighet att ha rätt utrustning när man spelar fotboll, men som tur är, så är reglerna för utrustningen inte så betungande här i Sverige.

Spelarna ska ha tröjor, strumpor och shorts i likadana färger och på tröjorna ska det finnas olika nummer. Till exempel kan inte alla spela i nummer åtta.

Viktigt att komma ihåg att ingen har skruvdobbar, som är farliga för motståndaren. Så sådana dobbar är inte tillåtna. Men däremot så är benskydd ett måste. Om båda lagen har samma tröjfärg så måste bortalaget byta eller sätta på sig likafärgade västar.

Matcherna spelar i Södra Utmarken under måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar. Obligatoriskt inför varje match så lämnas en fullständigt ifylld matchrapport med allas personnummer och namn. Om detta missas så är inte matchen spelad i förbundets ögon så utan en godkänd matchrapport, inga utdelade poäng. Hemmalaget står för boll och har avsparken i första halvleken.

Det är viktigt att alla för Svenska Fotbollsförbundets regler för fotboll, förutom dessa undantag.

Istället för inkast så slår vi insparkar även från sidan av planen. Det är detsamma som en frispark som är indirekt, alltså får inte slås direkt i mål. Man får ställa upp en mur sju meter från var den insparken/indirekta frisparken slås. Om man avsiktligt gör något dumt mot motspelaren ska det rendera i en varning.

Målvakten får inte ta upp bollen med händerna om han fått bollen passad från en medspelare. Om det händer tilldelar motståndarna en frispark, den får inte slås direkt i mål och slås från straffområdslinjen.

I sjumannafotboll finns ingen offside regel.

Det är självklart en nolltolerans mot könsord och svordomar före, under och efter matcher i korpen. Vi har också nolltollerans mot hot.

Nu vet du vad som gäller vid en fotbollsmatch i korpen i Kalmar, i varje fall på ett ungefär.

ashe